Акценти
Начало / Култура / Плевенска премиера на новата си стихосбирка направи Лалка Павлова

Плевенска премиера на новата си стихосбирка направи Лалка Павлова

След софийската премиера на най-новата си стихосбирка – „Трънчета в петата”, поетесата Лалка Павлова представи книгата си и пред плевенските си почитатели. Това е осмата поред стихосбирка на Лалка Павлова, в която тя е подбрала 59 лирически миниатюри. Пред многобройната публика в галерия „Колекция дарение Светлин Русев” книгата представи Осман Мустафов – колега по перо на Лалка Павлова.

„Трънчета в петата” е изградена от два цикъла. Единият – „Дълбоко море без грях” , е философски и по-интимен. В другия – „Резонанси”, авторката е събрала стихове, които са социално ангажирани и отразяват случващото се около нас.

”Като всичко истинско, естествено нейният талант не крещи, не гримасничи, за да привлече вниманието, пише в предговора Надя Попова, която е рецензент на книгата –  Това е лирика, отглеждана не в лабораторията на модернистичните приумици или епигонстваща по маниера на някой нашумял поет, а извираща от дълбините на един самороден талант, на едно мислещо сърце, на сетивност, в която природата и интелектът са в единство”.

Ученици от НУИ „Панайот Пипков” и Езиковата гимназия, където Павлова доскоро беше преподавател по литература, прибавиха към нейните стихове и емоцията от музиката.

Представянето на книгата се организира от Община Плевен, Съюз на българските писатели и Дружеството на писателите в Плевен, на което Лалка Павлова е председател.

Прочетете също:

Определиха участниците в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”

Осем художници ще участват в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”, който ще се проведе от ...