Акценти
Начало / Общество / Плевенската пожарна с поредица от мероприятия през май

Плевенската пожарна с поредица от мероприятия през май

-_1_~1-пожарнаПоредица от инициативи ще проведе Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен до края на месец май. За това информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Първата от поредиците инициативи е Регионално (областно) състезание с МПО „Млад огнеборец“, което ще се проведе от 9.30 часа на 14 май в Градска градина. На следващия ден – 15 май, ще се състои и Зонално състезание по пожароприложен спорт. То също ще започне в 9 часа и ще протече в РДПБЗН – Плевен и на „Стадион Плевен“.

Финалът на традиционния вече областен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“  ще бъде на 22 май от 14 часа в Областна администрация Плевен. Последното мероприятие за май ще бъде областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което ще се проведе на 29 май от 10 часа в Център за работа с деца.

С провеждането на тези инициативи се цели обучение на населението за предотвратяване на пожари, за формиране на необходимото поведение при пожари, бедствия и извънредни ситуации и за прилагане на необходимите защитни мерки, както и популяризиране на пожарникарската професия.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...