Акценти
Начало / Образование / Писателят Георги Мишев ще приветства дипломантите от Випуск 2015 на Медицинския

Писателят Георги Мишев ще приветства дипломантите от Випуск 2015 на Медицинския

Празнично шествие и тържествена промоция на младите лекари от 36-тия пореден випуск на Факултет „Медицина“  организират на 4 декември от Медицински университет – Плевен.

В шествието традиционно участват  академичното ръководство и преподавателите  от университета.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 74 абсолвенти от България, Македония и Молдова ще получат дипломите си за лекар.  Средният успех на Випуск 2015 млади лекари е Много добър 5.09, с висок брой отличници – 23, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, комплекти научна литература и стетоскопи. Първенец на випуска с успех Отличен 5.96 е дългогодишният председател на Студентски съвет и носител на приза „Най-изявен студент“ – д-р Александър Ангелов Тодоров.

От същия випуск през м есец март 2016 г. следва да се дипломират и 22 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Индия, Великобритания, Швеция и Япония.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще произнесе приветствено слово към младите лекари от Випуск 2015, е писателят Георги Мишев.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...