Начало / Икономика / Пет нови е-услуги предоставя НАП на своите клиенти

Пет нови е-услуги предоставя НАП на своите клиенти

От 1 ноември Националната агенция по приходите предоставя пет нови услуги на своите клиенти. С това e-услугите, достъпни за граждани и фирми, както с електронен подпис, така и без, стават общо 45. От началото на ноември гражданите и фирмите, които притежават квалифициран електронен подпис могат да подават заявление за регистрация и дерегистрация по Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), както и три описа за налични активи по ЗДДС.

Първата електронна услуга, която НАП представи на своите клиенти през 2003 г., беше именно подаването на ежемесечните справки-декларации по ДДС. Днес над 80% от всички, регистрирани по ДДС компании, подават месечните си декларации по електронен път. Годишно в НАП постъпват над 70 милиона електронни документа – декларации, справки, искания за издаване на удостоверения и др.

От началото на ноември порталът за електронни услуги на НАП вече е по-сигурен за своите клиенти, след като на сървъра му беше инсталиран нов сертификат с разширена валидация. По този начин е решен проблемът за част от потребителите на сайта, на които им се визуализираше предупредително съобщение относно сигурността на уеб портала, съобщават от приходната агенция.

Прочетете също:

Заместник областният управител на Плевен взе участие в среща с министъра на иновациите и растежа Александър Пулев в Габрово

Работим приоритетно да увеличим инвестициите в Северна България, която е нашият основен фокус. Това заяви ...