Акценти
Начало / Образование / Петима ще се състезават за едно място в Медицинския университет в Плевен

Петима ще се състезават за едно място в Медицинския университет в Плевен

С изпит по биология, който ще се проведе на 3 юли, в Медицински университет – Плевен започва редовната изпитна кампания за специалностите „Медицина“ и „Фармация“. Общо 813 кандидат-студенти ще се състезават за 180 места, държавна поръчка, редовно обучение, по специалностите „Медицина” и „Фармация“, което прави средно 5 кандидати, борещи се за едно място, съобщават от висшето училище. В това число влизат 603 кандидати, посочили като първо желание специалност „Медицина“, и 210 са посочили „Фармация“.

Началото на изпита е в 9 часа. Кандидат-студентите ще бъдат настанени в 29 учебни зали на Ректората, Факултета по Фармация и Учебния корпус. 110 квестори ще се грижат за нормалното протичане на изпита.

В деня на изпита кандидат-студентите ще се настаняват по местата си от 8.00 до 8.30 часа. Точно в 8.40 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъде изтеглен изпитният вариант по биология. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, декана на Факултет „Медицина” проф. д-р Аспарух Аспарухов, зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

Вторият конкурсен изпит по химия за двете магистърски специалности е на 10 юли 2018 г. също с продължителност 4 часа.

 

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...