Акценти
Начало / Култура / Певческа група „Вълшебни звуци” обра наградите на европейски шампионат

Певческа група „Вълшебни звуци” обра наградите на европейски шампионат

Певческа група „Вълшебни звуци” при НЧ ”Зора -1990г.” село Победа, Община Долна Митрополия, завоюва куп отличия в провелия се в Слънчев бряг VII Европейски шампионат по фолклор “Евро фолк 2015”. Колективите от България, Армения, Украйна, Молдова, Гърция, Испания, Русия, явили се в конкурсната програма на Европейският шампионат по фолклор допринасят за популяризиране на традиционните народни изкуства и запазването на многообразието на традиционните ценности и идентичността на различните националности.
Журито на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Euro Folk Academy, оценяваше участниците по 4 критерия – сложност на изпълнението, качество на изпълнението, визия и сценично поведение.
За участието си на открита сцена „Охлюва” в „Морска градина” Бургас талантливите изпълнителки от „Вълшебни звуци” под ръководството на Надка Томова, получиха Грамота за лауреат и Диплом за титла Европейски шампион по фолклор за 2015, както и Златен медал и Номинация “Златен Орфей”, която дава право за участие в класирането за Grand Prix „Орфей“.
На официалната церемония по награждаването на призьорите на Европейския шампионат по фолклор „Евро фолк”2015, състояла се в Амфитеатър Свети Влас, на певческа група „Вълшебни звуци” бе присъдена специалната награда на Световната Internet телевизия „EuroFolkTV” и Препоръка за участие в Световен шампионат по фолклор. Изпълнителките имаха привилегията да участват в гала-концерта на наградените състави, редом с ансамбъла, присъден му приз за абсолютен европейски шампион по фолклор.
Участието на самодейците от НЧ ”Зора -1990г.” село Победа в Европейският шампионат по фолклор на 10 и 11 юли се осъществи с помощта на кмета на Община Долна Митрополия г-жа Поля Цоновска, на която читалищния екип изказва сърдечна благодарност.

награди Вълшебни звуци Победа

Прочетете също:

Проф. д-р Пламен Божинов: Неинвазивната мозъчна стимулация е потенциален метод за лечение на заболяванията от аутистичния спектър  

На международна конференция за аутизма в Плевен проф. д-р Пламен Божинов, началник на Клиниката по ...