Начало / Крими / Парична глоба наложиха на мъж, създал сдружение с привидна дейност

Парична глоба наложиха на мъж, създал сдружение с привидна дейност

Парична глоба в размер на 3 000 лева ще трябва да заплати Й.Ц.Х. на 32 години, от с.Б., обл. Плевен, обвинен, че на 26 април 2012 г. е създал юридическо лице с идеална цел, което извършва привидно обявената при регистрацията му дейност и цел, за да получи имотна облага – финансова помощ в размер на 4392 лева за реализиране на проект №12/024/ПЗ-006 „Мисия доброволец“ по Национална програма за младежта 2011-2015г., подпрограма „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи. Това е решил днес Плевенският окръжен съд, след като разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен.

Съдът е освободил подсъдимия от наказателна отговорност и освен да заплати паричната глоба подсъдимият е лишен от правото да заема длъжността „Общински съветник“ за срок от една година от влизане на решението в сила.

Така постановеното решение може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд град Велико Търново, в петнадесетдневен срок, считано от получаване на съобщението от страните.

Прочетете също:

Баскетболният Спартак със загуба в Бургас

Баскетболистите на Спартак паднаха в Бургас от местния Черноморец със 79:83. Двубоят е от 16-ия ...