Начало / Култура / Панаирни дни Кнежа – 2012 започват в четвъртък

Панаирни дни Кнежа – 2012 започват в четвъртък

За поредна година в края на август в Кнежа ще се проведат Панаирни дни. Те ще започнат на 30 август, четвъртък с откриване на изложба базар „Арт Депо”, в която  11 автори с международна известност ще представят живопис, графика, керамика, бижута и дизайнерски облекла. Изложбата ще бъде открита от 19 часа в Общинския исторически музей. А от 21 часа ще започне традиционното за Панаирните дни кино на открито.

Тържествената церемония по откриването на Панаирни дни – Кнежа 2012 ще се състои от 20.30 часа на 31 август на сцена в центъра на града. А по-рано сутринта, от 10.30 часа, в парк „Гергана” ще започнат забавните детски игри, конкурс за детска рисунка и панаирни атракции за най-малките. Предвидени са също изпълнения на детски състави.

В събота жителите и гостите на Кнежа ще могат да гледат два театрални спектакъла. От 10.30 часа в салона на читалище „Борба” ще започне спектакълът за деца „Приказка за стари времена, за компютри и за любовта” на детски театрален състав „Светулка”. Вечерта от 18 часа е предвиден сатиричният спектакъл  „Нашенци” по разкази на Чудомир в изпълнение на театрална формация „Щрих”.

За любителите на спорта в 11 часа в събота ще започне Републиканското състезание по конен спорт – квалификации.

В неделя организаторите са предвидели най-атрактивната част от спортните прояви за Панаирните дни. В местността Малката чешма в 10 часа ще започне мотокрос. С обявяването на победителите в него ще завършат и тазгодишните Панаирни дни в Кнежа.

Прочетете също:

Тази вечер арт школа „Колорит” връчва тържествено над 260 награди на свои възпитаници

На тържествена церемония от 18 часа тази вечер пред входа на читалище „Съгласие“ – Плевен ...