Начало / Образование / Официално откриват днес сградата на факултет „Фармация” на Медицинския

Официално откриват днес сградата на факултет „Фармация” на Медицинския

С тържествен водосвет в 10.30 часа днес ще бъде открита сградата на най-новия факултет на Медицински университет – Плевен,  факултетът по фармация.

Той беше разкрит с Решение на Народното събрание от 30 март 2016 г. в структурата на Медицински университет – Плевен. С това става факт постигането на най-високата стратегическа цел на Ръководството на висшето училище – разкриване на четвърто основно звено в структурата на университета след факултетите по медицина, обществено здраве и здравни грижи. МУ-Плевен стартира с първия прием от 30 студенти по държавна поръчка за специалност „Фармация“ от академичната 2016/2017 година. Днес във факултета се обучават общо 134 студенти по Фармация, бъдещи магистър-фармацевти.

Празникът на МУ-Плевен ще продължи с церемония по удостояване с плакети на преподаватели, израснали академично през изминалата една година чрез придобиване на нови академични степени и длъжности. Ректорът проф. д-р Славчо Томов ще връчи плакети на 28 преподаватели. Общият брой на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 13; на придобилите научна степен „доктор на науките“ –2; на заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 12; „доцент“ – 12 и „професор“ – 4.

Прочетете също:

Пациенти, преболедували КОВИД-19, ще могат да продължат лечението си в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“

Пациенти, преболедували Ковид 19, може да продължат лечението на последици от вируса в Клиниката по ...