Начало / Общество / От 10 до 70-годишни чистиха заедно в Коиловци

От 10 до 70-годишни чистиха заедно в Коиловци

коиловци чистена

И тази година не липсваха желаещи от Коиловци да участват в инициативата „Да почистим  България за един ден”. Обектите, които кметство, читалище и комисиите по  „Екология” и „Спорт и младежки дейности” към Обществен съвет  в село Коиловци избраха, бяха пространствата около две чешми и около няколко от „мегданите” в селото.

Едната чешма се намира в центъра на селото и се ползва от всички жители  за пране , а другата е на пътя между Плевен и Коиловци, не се поддържа от никого, а на нея спират много пътуващи, за да си налеят вода и да отморят на приятното и прохладно място.

коиловци почистване

Участниците бяха на възраст от 10 до 70 години. Единствената тениска, която беше предоставена от Община  Плевен, беше дадена на най-активния в почистването , а това беше най-малкият участник. След като събраха и натовариха отпадъците, окосиха тревата, почистиха и варосаха тротоарите, с удоволствие похапнаха вкусни сандвичи, осигурени от кмета на Коиловци, който беше сред тях.  Тръгвайки си за в къщи всички бяха уморени, но доволни от постигнатото и затова , че със своя труд са допринесли за по-чиста и красива околната среда.

коило

Прочетете също:

Преместваеми обекти в Плевен ще се поставят само по схема и одобрение от главния архитект на Общината

Общинският съвет на Плевен прие промени в общинската Наредба №15 за реда и условията за ...