Начало / Общество / От следващата седмица приемат заявленията за «Училищен плод»

От следващата седмица приемат заявленията за «Училищен плод»

На 17 август, понеделник, започва приемът на документи по схема „Училищен плод” за 2015/2016 г., съобщават от Държавен фонд „Земеделие“. Заявления ще се приемат до 23 септември.

На всяко дете се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27.29 лв., без ДДС. Стойността на една порция остава непроменена спрямо предходната година – 0,68 лв. без ДДС. Изменена е обаче наредбата, по която се администрира схемата. Ново изискване е плодовете и зеленчуците, които се предлагат по схемата, с изключение на цитрусовите плодове и бананите, да става чрез местни покупки и/или от местните пазари. Промени има и при част от изискуемите документи за кандидатстване, както и във вида и начина на предлагане на плодовете и зеленчуците в учебните заведения.

По схемата могат да кандидатстват три групи кандидати: учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Схемата „Училищен плод” ще се прилага от 15 септември 2015 г. до 31 май 2016 г. в цялата страна. До 31 октомври 2015 г. на интернет страниците на Фонд „Земеделие“ http://www.dfz.bg/ иhttp://schoolfruit.dfz.bg/ ще бъдат публикувани и списъците с одобрените заявители.

Прочетете също:

Специалисти помагаха на родители да подобрят общуването с децата си

В ДГ „ Калина“ – Плевен,  се проведе  информационен семинар за родителите на децата от ...