Начало / Общество / От днес младежите могат да кандидатстват за работа в държавната администрация по „Старт в кариерата“

От днес младежите могат да кандидатстват за работа в държавната администрация по „Старт в кариерата“

От днес младежите до 29 години могат да кандидатстват по програмата “Старт на кариерата” 2015, напомнят от Министерството на труда и социалната политика.
Програмата дава възможност на 1059 млади висшисти, в рамките на 9 месеца през 2016 г., да придобият трудов стаж и опит по своята специалност, в различни институции в цялата страна. Работните места са 576 за министерства (вкл. техните агенции и териториални поделения), 59 за областни управи и 424 за общински администрации. Търсените от работодателите специалисти са в сферата на социалните, стопански и правни науки, информатиката, компютърните науки, архитектурата, строителството, аграрните науки и ветеринарната медицина.
Кампанията по набиране на документите ще продължи до 23 октомври. Кандидатстването става в дирекциите „Бюро по труда“ в цялата страна. За участие в програмата, могат да заявят желание всички младежи на възраст до 29 години, с придобито висше образование, но без стаж по специалността, което да обосновава кандидатурата за конкретното място.
Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет страниците на Министерството на труда и социалната политика и на Агенцията по заетостта, които реализират програмата.

Прочетете също:

Златни награди за арт школа „Колорит“ от световен арт фестивал в Северна Македония

Арт школа „Колорит“ – Плевен е отново сред най-успешните в света. На 40-тото Юбилейно издание  ...