Начало / Политика / От ГЕРБ – Плевен обсъдиха наболял проблем с членове на клуб на пенсионера и инвалида

От ГЕРБ – Плевен обсъдиха наболял проблем с членове на клуб на пенсионера и инвалида

От ГЕРБ – Плевен се срещнаха с членове на клуб на пенсионера и инвалида по наболял проблем, информират от местната структура на партията. Владислав Николов, народен представител от ГЕРБ – Плевен и Христослав Михайлов, общински съветник от ГЕРБ и член на комисията по жилищно настаняване, се срещнаха с членове на Клуба на пенсионера и инвалида, който се намира на „Скобелев” 20. Идеята бе на членовете на клуба с посредничеството на Даниела Гонкова, областен координатор на Жени ГЕРБ в Плевен и общински организационен секретар на ГЕРБ – Плевен.

Проблемът, който поставиха пенсионерите и инвалидите, е съжителството им, тяхното и това на рехабилитационния център, със СКШ Плевен ХХІ. Многократно членовете на клуба са писали писма и жалби, както до „Жилфонд”, така и до Община Плевен, с надеждата някой да им обърне внимание. С тях е разговаряно, внимание им е обърнато, но проблемът им все още остава нерешен. Според тях е недопустимо съжителството на над 160 възрастни хора и инвалиди, членове на клуба, хора с увреждания от рехабилитационния център и здрави деца от школата на едно място. Още повече, че цялото имущество се поддържат от членовете на пенсионерския клуб със собствени средства. Пред народния представител и общинския съветник хората от третата възраст изложиха за пореден път проблема си.

Общинският съветник Христослав Михайлов информира присъстващите, че е провел предварителен разговор с директора на „Жилфонд” и се търси вариант за настаняване на клуба по шахмат в специално за това спортно помещение, тъй като досега ползваното, не е подходящо за целта. Предстои и среща на народния представител и общинския съветник със собственика на шахматния клуб, за да може спорът да се реши.

Прочетете също:

Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си в 12-та авиационна база

В 12-та авиационна база – гр. Долна Митрополия завърши обучението на специализантите от курсове за ...