Начало / Култура / От БНД – Обединена десница излязоха с декларация по повод ликвидацията на изложбена зала „Христо Бояджиев”

От БНД – Обединена десница излязоха с декларация по повод ликвидацията на изложбена зала „Христо Бояджиев”

Общинските съветници от група БНД – Обединена десница разпространиха днес декларация, с която изразяват „своето огромно възмущение от поредния безумен акт на общинската администрация на община Плевен”, да бъде ликвидирана общинската изложбена зала „Христо Бояджиев”.

Без дебат в Общинския съвет, тихомълком, беше ликвидирана една институция с история и традиции в нашия град, пише в декларацията.
В нея се изразява и съмнението, дали целта на „упражнението” с общинската изложбена зала е да „бъде предоставена на „наши хора” или да бъде продадена?”.
От БНД – Обединена десница призовават групите общински съветници, представени в Общински съвет Плевен, да излязат с ясно позиция по случая и заявят пред плевенската общественост, дали одобряват или не този безумен административен акт.

Първи реагираха от Движение България на гражданите, които заявиха, че ще настояват за спешно заседание на Общинския съвет по проблемите на културата в Плевен.

Прочетете също:

Изключителен успех за  арт школа „Колорит“  на международен конкурс в Румъния

Арт школа „Колорит“ постигна изключителен успех на 5-тия Международен конкурс за детско и младежко изкуство ...