Начало / Здравеопазване / Отчетно-изборен събор на БЛС ще се проведе в Плевен

Отчетно-изборен събор на БЛС ще се проведе в Плевен

54 редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз ще се проведе в края на тази седмица в Плевен. На Събора отчет за тригодишния си мандат ще даде УС на БЛС,  доклади за дейността си ще представят етичната и контролната комисия. След което делегатите на Събора ще гласуват „за” или „против” приемането на отчетните доклади.

За втория ден на Събора е предвидено тайното гласуване за избор на председател, зам.-председатели и главен секретар на УС на БЛС, избор на членове на УС. Делегатите ще определят още представителите си във Висшия медицински съвет.

В началото на януари Националният съвет гласува финансовия отчет на БЛС за 2011 г. Основният приход е в размер на 651 512 лв. и е от постъпления от членски внос, четем на официалната страница на БЛС.  Собствените приходи от удостоверения за следдипломно обучение и такси са 47 000 лв., а от реклами – 20 760 лв. Разходите за мин.година, в сравнение с предишната са намалени с 24 341 лв.Основно перо в спестените средства е от сумата за протоколни нужди. При планирани 15 хил.лв, са изразходени малко над 7 хил.лв. По-малко е изхарчено и за командировки – в страната и чужбина. Сериозна сума отива за погасяването на кредита от 420 хил.лв., изтеглен от предишното ръководство на Съюза през 2009 г.

Прочетете също:

Три ще са пунктовете в област Плевен за ваксиниране на деца срещу COVID-19

За област Плевен са определени три временни имунизационни пунктове за приложение на педиатрична ваксина Comirnaty на ...