Начало / Образование / Отпускат допълнителни средства за маломерни паралелки в плевенски училища

Отпускат допълнителни средства за маломерни паралелки в плевенски училища

Интелект

Общо 22 325, 6 лева гласуваха на вчерашната си сесия общинските съветници за дофинансиране на маломерни паралелки в плевенски училища, информира на пресконференция Дарин Ангелов, председател на местния парламент. 8 566, 8 лева от тези средства са за ОУ”Н. Й. Вапцаров” – Плевен, за сформиране и дофинансиране на маломерни паралелки – 14 ученици от 1-ви до 4-ти клас и 19 ученици от прогимназиален етап на образование.

7 268, 8 лева ще получи ОУ”Васил Левски” – с. Беглеж, за сформиране на маломерни слети паралелки, които ще обезпечат образованието на 14 ученика.

Допълнително финансиране в размер на 6 490 лева ще получи и СОУ”Христо Ботев” – гр. Славяново, за сформиране на маломерни паралелки, които да обхванат в образователния процес 24 ученици.

Съветниците одобриха и създаването на маломерни и слети паралелки в ДФСГ”Интелект” – Плевен, ОУ”Христо Ботев” – с. Пелишат, и в ОУ”Христо Ботев” – с. Николаево.

Прочетете също:

Празникът на МУ-Плевен ще стартира с национална научна сесия

Празничните прояви на Медицински университет-Плевен, посветени на 47-та годишнина от създаването на висшето училище, ще ...