Начало / Последни новини / Отлично представяне на плевенски тенисистки в престижен турнир в Италия

Отлично представяне на плевенски тенисистки в престижен турнир в Италия

Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен) се представиха отлично като част от националния отбор на България за момичета до 12 г. на престижен турнир в Резато, Италия.

При момичетата България се наложи с 2-0 победи над французойките. Йоана Константинова игра повече от 3 часа и направи обрат от 2:4 в третия сет за 6:3, 6:7(1), 6:4 срещу Матилде Нгижол.  Росица Денчева игра 2 часа и половина и направи обрат за 4:6, 6:1, 6:3 над Беварли Ниангон. Срещата по двойки при момичетата не се игра поради отказ на французойките.

При момчетата България се наложи с 2:1 победи над французите.

Утре момчетата ще играят срещу Мексико, а момичетата срещу Босна и Херцеговина.

За първи път България получава покана за участие в този турнир. Поканата е благодарение на добрите резултати на детско-юношеския тенис и работата на Българската федерация по тенис. В турнира се участва само със специална покана от организаторите. В надпреварата участват водещите 8 държави при подрастващите тенисисти.

Капитани на нашите отбори са националните треньори по програмата „Новите шампиони“ Михаил Минчев и Велиан Бакалов.

В турнира участват по 8 отбора при момчетата и момичетата. Освен България представители при момчетата и момичетата имат Франция, Словения, Великобритания, Румъния, Унгария и Италия. Мексико има отбор при момчетата, а Босна и Херцеговина при момичетата. Мачовете са съставени от два сингъла и среща по двойки.

Отборите са разпределени в две групи от по четири. Първите два отбора от групите се класират за полуфиналите.

При момчетата България е представена от Александър Василев (ТК „15:40“, гр.София), Йоан Найденов (ТК „15:40“, гр.София) и Ивайло Симеонов (ТК „Кристи“, гр.Дряново). Нашите момчета попаднаха в група с Франция, Словения и Мексико.

При момичетата България е в състав : Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК „Локо 98“, гр.Пловдив). Момичетата са в група с Франция, Словения и Босна и Херцеговина.

Прочетете също:

Няма нови случаи на АЧС в област Плевен

Няма нови случаи на АЧС на територията на област Плевен както при диви, така и ...