Начало / Общество / Отличиха младежи и девойки за доброволческа дейност в Плевен

Отличиха младежи и девойки за доброволческа дейност в Плевен

На специално тържество в Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен в Международния ден на доброволеца – 5 декември, бяха отличени доброволци на различна възраст и от различни организации в града. Сертификатите с благодарност връчи Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. На тържеството присъстваха още зам.-председателят на местния парламент Петя Василева, зам.-областният управител Татяна Божинова, представители на доброволчески организации и др.

„Първо искам да поздрави всички присъстващи на това тържество с Международния ден на доброволеца – 5 декември. Думата, която може би е най-подходяща за днешния повод е една: Благодаря!  Благодаря ви за това, което правите, за това, че помагате. Благодаря ви, че намирате време за другите и правите добро!“, обърна се към младите доброволци Мартин Митев. „Доброволчеството може да промени живота – да вдъхне надежда, да накара някого в труден момент да се почувства значим и отново да повярва в себе си. Трудът на доброволеца всъщност е свързван с човечността – готовността да помагаш, без да очакваш нещо в замяна. Може да сте помогнали с нещо малко, но за някой друг този малък жест да означава много!“, завърши обръщението си Председателят на Общинския съвет.

Със сертификати с благодарност бяха отличени представители на Младежкия общински парламент, на МБЧК – Плевен, на Скаутската организация в Плевен с ръководител Линка Михова, доброволци към Регионална библиотека „Христо Смирненски“, представители на плевенски училища и др. На тържеството прозвучаха благодарности и от страна на самите организации към техните доброволци. „Бъдете добри хора и правете добро, защото има смисъл в това“, бе едно от посланията, което младите хора отправиха от Плевен в Международния ден на доброволеца.

Прочетете също:

„Натюрморт със затлъстял племенник” е новото заглавие в афиша на Плевенския театър

Следващата седмица ДКТ „Иван Радоев” ще представи пред публика новото си премиерно заглавие – „Натюрморт ...