Акценти
Начало / Общество / Откриха депото за битови отпадъци в никополското село Санадиново

Откриха депото за битови отпадъци в никополското село Санадиново

Областният управител на Плевен Ралица Добрева присъства на откриването на депото за твърди битови отпадъци в село Санадиново, общ. Никопол, информират от пресцентъра на Областна администрация. Събитието уважиха още зам.-областният управител на Велико Търново, кметовете на общините Никопол, Левски, Белене, Павликени и Свищов, кметът на Санадиново, ръководството на фирмата – изпълнител на обекта, общински съветници и граждани.
„Проектът за изграждане на депо за твърди битови отпадъци е на обща стойност над 43 милиона лв. Депото ще обслужва генерираните отпадъци в 5 общини – Никопол, Левски, Белене, Свищов и Павликени. Уверен съм, че всяко едно нововъведение и подобряване на екологичната среда оказва ползотворно влияние и върху инвестиционния облик и на петте общини”, каза кметът на Никопол д-р Валерий Желязков.
Кметът на Санадиново Светослав Илиев изрази удовлетвореност от изпълнението на обекта и изказа очаквания в обекта да намерят работа много местни жители.
Спазвайки традицията и с пожелание за ефективна и безаварийна работа кметът на Община Никопол, д-р Валерий Желязков лисна менчето с вода и символично откри обекта.
Гостите имаха възможност да разгледат депото и монтираните вече мощности за обработка на твърдите битови отпадъци.

Следваща Предишна
депо Санадиново
депо Санадиново
депо Санадиново

депо Санадиново
депо Санадиново
депо Санадиново
Следваща Предишна

Прочетете също:

Над 436 000 родители са ползвали данъчни облекчения за деца

Над 436 000 родителите са ползвали данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания за ...