Начало / Образование / Открит урок по предприемачество се проведе днес в ДГ „Еделвайс” – Плевен

Открит урок по предприемачество се проведе днес в ДГ „Еделвайс” – Плевен

Като част от инициативите за Седмицата по предприемачество днес в ДГ „Еделвайс” – Плевен се проведе открит урок. Така за   осма  поредна година детската градина участва в инициативата на Джуниър Ачийвмънт-България.

Шестгодишните деца от подготвителна група „Калинка“  с учител Наталия Стоянова и  старши учител Детелина Трифонова  представиха урок на тема „Ателие за идеи” .

Предварителната подготовка за урока включва запознаване с понятията семейство, грижа, задължения, труд , професии и организиране на изложба с рисунки на тема“Моето семейство“.

За практическото занимание децата бяха разделени на   групи –  за украсяване на рамки със снимки с различни декорации. Рамките ще са подарък за родителите по случай 21 ноември – Ден на християнското семейство.

В края на урока Петя Фуренеса –  директор на детската градина,  връчи сертификатите на децата за участието им в инициативата.

Заниманията по предприемачество помагат на децата да развият своите  умения за работа в екип, вземане на решения, организиране на работата си и създаване на условия за изразяване на привързаност, обич и уважение към родителите и семейството.

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...