Начало / Здравеопазване / Откриват спортната зала в Медицинския, ремонтирана със средства от японското правителство

Откриват спортната зала в Медицинския, ремонтирана със средства от японското правителство

Медицинският университет в Плевен приключи успешно и в срок проекта, по който беше основно ремонтирана спортната ТЛЕЦзала на висшето училище. За реализацията на дейностите университетът получи безвъзмездна помощ в размер на близо 290 хил. лв. от японското правителство. Официалният старт на реконструкцията на спортната зала беше даден на 7 май тази година.

Във вторник, 24 септември, ще бъде официалното откриване на напълно модернизираната и с осигурена достъпна среда спортна зала, съобщиха от университета.

Лентата ще прережат посланикът на Япония – Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми,  и зам.-министърът на икономиката и енергетиката – Красин Димитров.

След официалната церемония по откриването, в залата ще се проведат демонстрации на бойното изкуство карате Шотокан от деца от спортен клуб „Спартак Плевен” под ръководството на сенсей  Милена Кирниколова.

Празникът ще завърши с фолклорна програма в изпълнение на ученици от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” в  Плевен.

 

Прочетете също:

И тази седмица инициативата „Да на ваксинацията“ събира гражданите на Плевен

Днес след работна среща с областния управител Марио Тодоров, ръководителя на клуб „Северняците“-Плевен Джейлян Демирев, ...