Начало / Крими / Оставят в ареста трима, извършили кражба от фирма, работеща по строежа на газопровод „Балкански поток“

Оставят в ареста трима, извършили кражба от фирма, работеща по строежа на газопровод „Балкански поток“

Уважено е искането на Районна прокуратура – Плевен за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража на  трима обвиняеми за кражба на елементи от фирма, работеща по изграждане на газопровод „Балкански поток”, съобщиха от Прокуратурата.

Районна прокуратура – Плевен е привлякла в качеството на обвиняеми  С.  М. /на 33 години/, А.М. /на 32 години/  и М. И. /на 26 години/ за извършена кражба на 20.01.2020 г. на  накрайници за заваръчен апарат, конусни газови дюзи за заваръчен апарат, локални мрежови кабели за заваръчен апарат, 2 броя акумулаторни батерии, 200 литра дизелово гориво, медни елементи за заваръчен апарат, собственост на дружество, работещо по газопровод „Балкански поток“.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се провежда от разследващ полицай при Второ РУ Плевен. В резултат на извършените до момента множество процесуално-следствени действия, в това число претърсвания и изземвания, при които са намерени и иззети част от откраднатите вещи, са събрани достатъчно доказателства за виновността на тримата извършители. На 06.02.2020 г. те са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа до довеждането им пред съда. По отношение и на тримата, Районен съд гр. Плевен е постановил вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...