Начало / Крими / Оставиха в ареста извършител на поредица кражби от административни сгради в Плевен

Оставиха в ареста извършител на поредица кражби от административни сгради в Плевен

По искане на Районна прокуратура – Плевен, на 02.02.2022 година, С.Е.М. на 45 години, е задържан с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Районен съд – Плевен.

По делото са събрани доказателства за това, че на 31.01.2022 година, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, С.Е.М. е извършил три кражби на портмонета, съдържащи общо 665 лева, от служебни  кабинети в сградите на Окръжен съд – Плевен, Община Плевен и РЗИ – Плевен, собственост на различни служители от администрациите. За извършеното престъпление на С.Е.М. е повдигнато обвинение, за което законът предвижда наказание от три до 15 години лишаване от свобода.

По делото са разпитани свидетели, приобщени са записи от камери за видеонаблюдение от сградите, на които С.Е.М. категорично е разпознат, извършен е оглед на веществено доказателство.

С.Е.М. е многократно осъждан.

Районен съд – Плевен прие мотивите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение, че именно С.Е.М. е извършил кражбите, както и че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако по отношение на него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Плевен.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...