Начало / Любопитно / Организират състезание по най-бързо редене на пъзел за деца

Организират състезание по най-бързо редене на пъзел за деца

пъзел

По повод Деня на будителите в Дома на пъзела във Възрожденския комплекс в Плевен организират състезание по редене на пъзели за деца от всички възрасти. Състезанието ще се състои на 2 ноември.

Участниците ще се състезават в шест възрастови групи – най-малките – до 7 год. включително, ще се състезават с пъзел от 24 части; 8 и 9-годишните –  с пъзел 54 части; 10 и 11-годишните –  с пъзел 80 части; 12 и 13 годишните –  с пъзел 105 части; 14 и 15-годишните –  с пъзел 120 части;  и най-големите  – 16 и 17 годишните, ще трябва да наредят пъзел от 220 части

Всички състезатели в отделните възрастови групи ще редят пъзели с еднаква картинка. Времето, с което ще разполагат състезателите, е един  учебен час, тоест 40 мин.

За всички участници ще има награди-изненади, предоставени от спонсора на състезанието, научихме от Венелина Вънова, основен организатор на чудесната инициатива.. Участието в състезанието ще става само след предварително записване на телефон 064 99 10 26 или на място в механа „Български корен“.

В чест на Деня на Будителите, който отбелязваме на 1 ноември,  там ще бъде открита тематична експозиция, представяща автентични български обичаи и методи за приготвяне и обработка на храна, с които децата да се запознаят.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...