Начало / Култура / Опери на Верди в две последователни вечери на сцената на Летния театър

Опери на Верди в две последователни вечери на сцената на Летния театър

Цветът на оперните гласове от България, Италия и Сърбия ще събере стотици почитатели на оперното изкуство за Вердиевите вечери на сцената Летен театър „Кайлъка” на 2 и 3 юли.

Тази вечер ценителите ще могат отново да се насладят на прекрасната музика на операта „Набуко”, а на 3 юли е премиерата на плевенска сцена на „Аида”.  „Двете опери ще вдигнат още повече нивото на миналогодишното представяне на операта „Набуко“, която събра над хиляда почитатели”, сподели гост-диригентът на продукциите – Найден Тодоров.

 Режисьор и на двете постановки е Надя Христозова.  В ролята на Набуко ще чуем баритона Венцеслав  Анастасов, а Абигайл отново ще е невероятния сопран – Йорданка Дерилова. В ролята на Захария – Ивайло Джуров , бас, Измаел – Георги Султанов, тенор .

Друго световно известното сопрано  – Цветелина Василева, ще изпълни ролята на Аида в едноимената опера. Още две имена блестят в афиша на „Аида” – Дарио ди Виетри, Италия в ролята на Радамес и Саня Анастасия, Сърбия в ролята на Амнерис. Постоянно място за изява на двамата големи оперни изпълнители   е „Арена ди Верона“. Амонасро е поверен на баритона Венцеслав Анастасов, а в ролята на Рамфис ще чуем  Юлиян Константинов, бас. Цар на Египет – Ивайло Джуров, бас.  Участват още Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, хор на Русенската опера с диригент Стиляна Димитрова и балетна формация при читалище „Съгласие“с ръководител Маня Николова.

Този впечатляващ финал на творческия сезон за Плевенска филхармония е възможен благодарение на подкрепата на Община Плевен, както и на стопанина на Летния театър – Величко Великов.

Прочетете също:

138 акта са издали трудовите инспектори за миналата година при проверки в областта

През изминалата 2019 г. от Инспекцията по труда в Плевен са извършили 1 090 проверки на ...