Начало / Култура / Операта „Аида” в Плевен – спектакъл, който ще се запомни

Операта „Аида” в Плевен – спектакъл, който ще се запомни

Магията на операта отново събра многобройна публика в Летния театър в Плевен. Снощи там беше представена операта „Аида” на Джузепе Верди. Публиката се докосна до вълшебството на вердиевата творба, претворено от чудесните изпълнения на солисти, хор и оркестър, под диригентството на Маестро Найден Тодоров.

Драматичният разказ за любов, свобода и вярност завладя публиката чрез изпълненията на невероятното сопрано Цветелина Василева в ролята на Аида, италианският тенор Дарио Ди Виетри  като Радамес и впечатляващото мецосопрано от Сърбия  Саня Анастасия в ролята на Амнерис. В останалите роли публиката аплодира Ивайло Джуров – цар на Египет, Венцеслав Анастасов – Амонасро, Юлиян Константинов – Рамфис, Емилия Джурова – жрица.

Достойни партньори на звездните солисти бяха професионалистите от Общински хор „Гена Димитрова” и от Хора на Русенската опера с диригенти Анелия Дечева и Стиляна Димитрова. Зад всички тях звуча чудесното изпълнение на Плевенска филхармония.

С много емоция публиката посрещна изпълненията и на най-малките артисти от Балетната формация на НЧ „Съгласие” – Плевен.

Възторгната от изпълненията, публиката многократно прекъсва с аплодисменти представлението, а аплаузите след финала дълго не стихнаха. С тях бяха възнаградени и режисьорът на постановката Надя Христозова, и директорът на Плевенска филхармония – Любомир Дяковски, подготвил с подкрепата на Община Плевен този музикален дар за ценителите на оперното изкуство в града, който ще се запомни.

 

Прочетете също:

Над 1200 са именици на Антоновден в община Плевен

На днешния Антоновден имениците в община Плевен са  близо 1 220, според справка, предоставена от ...