Начало / Общество / Опасен мост притеснява жителите на Пелишат

Опасен мост притеснява жителите на Пелишат

Жителите на Пелишат алармираха за опасен мост в селото, съобщават от пресцентъра на Общински съвет – Плевен. От селото поставиха въпроса пред председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев по време на изнесена приемна.

„Един от мостовете в селото ни има нужда от спешен ремонт, покривът на читалището тече, централният път в Пелишат е целия в дупки и също трябва да бъде ремонтиран. Проблем за селото е и водоподаването, тъй като тръбите на В и К мрежата са стари, а това е причина за чести аварии“, алармираха днес жители на село Пелишат. В срещата, провела се в местното читалище, участва и кметът на селото Петър Лачев.

Опасният мост, за който алармират в Пелишат, се намира се на ул. „Трифон Гърчев“ и свързва централната част на селото с една от махалите. Преди време Комисия правила проверка на място и установила проблемите, но отпуснатите първоначално около 23 000 лв. са недостатъчни за ремонта. Проблемен е и втори мост в Пелишат – този на главния път Пелишат – Вълчитрън.

Жителите на Пелишат поставиха въпроса и за лошото състояние на централния път в селото. Пътят е с общински статут и на практика ремонта му е в правомощията на Община Плевен. Проблемни са и част от малките улички в селото.

читалище Пелишат

В населеното място имат проблем и със сградата на местното читалище „Пробуждане 1897“. Сградата е стара и досега по нея са правени само козметични ремонти. Най-зле е покривът, който се руши от години и има течове. Преди време фирма изчислила, че ремонта на покрива ще излезе около 6000 лв. И парите, и ремонта са проблем, защото читалището не разполага с такива средства, а и сградата е с общински статут, стана ясно от изказване на председателя на читалището Юрий Мичев.

Пред Мартин Митев хората в Пелишат поставиха и въпроса за състоянието на В и К мрежата в селото. По думите им тя е остаряла и това е причина за честите аварии. Повдигната бе и темата за липсата на програми за временна заетост тази година, което води до проблеми с почистването на населеното място.
По всички поставени въпроси жителите на село Пелишат поискаха от Председателя на ОбС – Плевен Мартин Митев да съдейства за тяхното решение.

Мартин Митев Пелишат

 

Прочетете също:

Златни награди за арт школа „Колорит“ от световен арт фестивал в Северна Македония

Арт школа „Колорит“ – Плевен е отново сред най-успешните в света. На 40-тото Юбилейно издание  ...