Акценти
Начало / Любопитно / Онлайн конкурс отново събира фотоси с красотите на България

Онлайн конкурс отново събира фотоси с красотите на България

За шеста поредна година стартира  ежегодният онлайн фотоконкурс „България атрактивна туристическа дестинация” 2013фотоконкурс – 2014. Професионалисти и любители фотографи, могат да изпращат снимки, на които са запечатали красотите, които ни заобикалят, както и да разкрият нови, неоткрити досега дестинации в нашата страна.

От тази година конкурсът има нов подраздел – „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България“. Неговата цел е да даде възможност на участниците да покажат през окото на своя обектив впечатленията си от новата визия на населените места и тяхната среда, природните, културните и историческите обекти, както и съпътстващите събития в региона, подпомогнати със средства предоставени от Европейския съюз по различни програми, обясниха организаторите на конкурса от Регионален бизнес център – Плевен.  Използвайки възможностите на глобалното интернет пространство и други  по-традиционни способи,  чрез фотосите от конкурса, ще  презентираме и популяризираме тези, обекти и мероприятия.  Това дава възможност да се оцени подкрепата, която ни дава Европейския съюз и успехите на българските общини и други бенефициенти, които не само са успели да защитят проектите си, но и да ги реализират, допълват още организаторите.

Снимките от този подраздел ще бъдат качвани на електронната платформа www.phototourismbg.com, където всеки ще може да гласува за избрания от него обект. Така обектите, които са събрали най-много гласове, ще донесат отличия на вложилите идеи и усилия за реализацията им, а авторите на съответните снимки ще бъдат наградени.

За облекчение и подпомагане на  участниците в конкурса, текущо ще се публикува  и обновява информация за проектите, реализирани или в процес на изпълнение по различните Оперативни програми, които отговарят на тематиката на конкурса, уточниха организаторите.

Информация за фотоконкурса „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България“, можете да намерите на сайта:  http://phototourismbg.com/photo-contest-european-support/new-contest/

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...