Начало / Крими / Окръжна прокуратура –Плевен предаде на съд рецидивист извършил престъпления веднага след излизане от затвора

Окръжна прокуратура –Плевен предаде на съд рецидивист извършил престъпления веднага след излизане от затвора

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишен рецидивист, който четири дни сред излизане от затвора, извършил грабеж, опитал се да се съвкупи с възрастна жена и откраднал чужди вещи.

Обвинението срещу Николай М. е за това, че на 30.08.2015 г., в местността „Стража 2“ край град Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – сумата 40 лв. от владението на 87-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. По същото време се опитал да се съвкупи с възрастната жена, като я принудил към това със сила, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини – оказана съпротива от жената.

На 30.08.2015 г., във вилната зона, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи –раница, анцуг, кофа, овощарски трион, чадър, цигари, запалка, мъжки колан и 6 кг. десертно грозде, всичко на обща стойност 51,80 лв, от владението на мъж от град Плевен, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият е осъждан. Последното си наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода изтърпял на 26.08.2015 г. Четири дни по-късно – на 30.08.2015 г. Николай М. отишъл във вилната зона, в местността „Стража 3“, край град Плевен с намерение да извърши кражба. През незаключена врата влязъл във вилна постройка, собственост на мъж от град Плевен, който по същото време работел в овощната градина и взел различни вещи на обща стойност 51,80 лв. След като извършил кражбата, продължил да обикаля из вилната зона. Около обяд влязъл във вилен имот, в който живеела пострадалата 87-годишна жена. Поискал вода и жената го поканила да влезе, за да му налее. Обвиняемият влязъл вътре, заключил вратата и започнал да обикаля стаите като търсел вещи, които да отнеме. След като не намерил такива и се уверил, че жената е сама, решил да осъществи полов акт с нея. Жената започнала да вика и да се бори срещу насилника. Поради оказаната съпротива, Николай М. не успял да осъществи намеренията си. Тогава обвиняемият взел портмоне със сумата от 40 лв. и си тръгнал.

Николай М. е в Затвора – гр.Плевен по друга присъда, влязла в сила в през февруари 2016 г.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд –Плевен.

Прочетете също:

Юбилейна Вечер на Лалка Павлова организират в Регионалната библиотека     

Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен и Съюза на българските писатели организират юбилейна вечер на ...