Акценти
Начало / Крими / Окръжен съд – Плевен отсрочи дело за причинена смърт при трудова злополука

Окръжен съд – Плевен отсрочи дело за причинена смърт при трудова злополука

За днес в Плевенски Окръжен съд бе насрочено за разглеждане дело с обвинение против подсъдимия Б. С. И. за това, че на 16.09.2010 г. в землището на с.К., обл.П., при условията на независимо съпричинителство с В.В. Ц., като управител на „С.-И.” ЕООД – гр. К., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, свързана с работата със земеделска техника при провеждането на земеделска дейност в областта на земеделието, нарушил задълженията си, с което причинил смъртта на С. Г. Н. от гр. К. – престъпление по чл.123 ал.1 пр.2 от НК.

Подсъдимата В. В. Ц. също обвинена, че при условията на независимо съпричинителство с Б. С. И., като заместник – управител на „С. И.“ ЕООД – гр. К., на когото със заповед на управителя на дружеството е възложено обучение, провеждане на начален инструктаж и инструктаж на работното място на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на дружеството, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, нарушила задълженията си, с което причинила смъртта на С. Г. Н. от гр.К. – престъпление по чл. 123 ал. 1, пр.2 от НК.

С разпореждане на съдия-докладчика делото е отсрочено, с оглед депозирана молба от единия от съдебните заседатели за невъзможност да се яви в съдебно заседание на 19.02.2016 г.

Делото е насрочено за 24.03.2016 г. от 9,30 часа, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Прочетете също:

Два дни временно ще е ограничено движението по част от ул. „Хаджи Димитър”

Временно ще бъде ограничено спирането, паркирането и движението на моторни превозни средства по ул. „Хаджи ...