Акценти
Начало / Крими / Окръжен съд – Плевен даде ход на делото за убийството на Мишел

Окръжен съд – Плевен даде ход на делото за убийството на Мишел

Мишел КоцевОкръжен съд – Плевен даде ход днес на делото срещу Мирослав Димитров, обвинен за убийството на Мишел Коцев. Съдебното заседание е при открити врати и ще се гледа в три последователни дни. Съдии по делото са Иван Радковски и Цезарина Йосифова, а съдебните заседатели са трима. От страна на Окръжна прокуратура – Плевен прокурор отново е Иван Шарков, а от страната на обвиняемия се явиха адвокатите Пламен Енчев и Димитър Марковски и майката на Мирослав – Марияна Стефанова. Общо 14 са призованите днес свидетели, като само двама от тях не се явиха.

За 14 май са призовани отново подсъдимият, Окръжна прокуратура – Плевен, останалите свидетели и вещите лица по делото. За 15 май в съдебната зала са призовани подсъдимият и Окръжна прокуратура – Плевен.

Мирослав Димитров е обвинен в това, че на 29.03.2014 г. в град Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено умъртвил Мишел, като убийството е извършено с особена жестокост. Това е престъпление по чл.116 ал.1 т.6 предл.3, във вр. с чл.115, във вр. с чл.63 ал.2 т.1 от НК.

Припомняме, че Мирослав Димитров беше осъден от Плевенски окръжен съд на 9 години лишаване от свобода за извършеното престъпление, които бяха редуцирани до 6 години. Присъдата беше обжалвана пред Апелативен съд – Велико Търново, където отмениха решението на Плевенската Темида и върнаха делото за преразглеждане.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...