Начало / Крими / Окончателно: Убиецът на двамата плевенски младежи край Луковит излиза от ареста

Окончателно: Убиецът на двамата плевенски младежи край Луковит излиза от ареста

справедливост

30-годишният Хуриет Сюлейманов, който уби двама плевенски младежи в жестоката катастрофа край Луковит на 5 май тази година, всеки момент ще излезе от ареста и си отива вкъщи, информира за infopleven наблюдаващият прокурор по случая Валентин Вълков. Това стана възможно, след като Апелативният съд във Велико Търново потвърди мярката за неотклонение „домашен арест” за шофьора, който има 12 присъди. Мотивът за решението на правораздавателната институция е текст в НК, който гласи, че деянието е извършено по непредпазливост и законът предвижда задържането под стража да бъде за не повече от два месеца. Сюлейманов е поискал да изтърпява домашния си арест в селище в Разградска област.

Решението на  Апелативния съд не подлежи на обжалване. Вълков поясни, че прокуратурата иска прецизно да бъдат изготвени всички експертизи, преди да внесе обвинителния акт.

В страшната катастрофа загинаха Владислав Горанов и Николай Менков и бяха ранени Иван Гюмишев и Цветелина Таслакова. Иван вече се възстановява вкъщи, но Цвети продължава да се бори за живота си в реанимацията на плевенската Университетска болница, като са й направени над 20 хирургически интервенции до момента.

 

 

Прочетете също:

38 са пожари в стърнища и сухи треви в областта са гасили огнеборците в края на миналата седмица

Екипи на РДПБЗН – Плевен са локализирали и погасили запалени отпадъци и нискостеблена растителност в ...