Начало / Общество / Одобриха текста на споразумението между шестте общини за финансовите ангажименти към новото депо за отпадъци

Одобриха текста на споразумението между шестте общини за финансовите ангажименти към новото депо за отпадъци

Единодушно общинските съветници одобриха Споразумение за сътрудничество в изграждането и прилагането на интегрирана система за събиране, оползотворяване и обезвреждане на отпадъци, образувани на територията на регион Плевен, отговаряща на националните и европейски нормативни изисквания, спомагащи за устойчивото развитие на региона.

На 18.02.2016 г. беше подписан Договор за възлагане на обществена поръчка с предмет „Експлоатация и стопанисване на Регионална система за управление на отпадъците в регион Плевен за общините Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Пордим, както и Сдружение „Регионално управление на отпадъците – Плевен”, включваща Клетка N:1 на Депо за неопасни отпадъци, инсталация за предварително сепариране на отпадъци и инсталация за компостиране”. Договорът е подписан от кмета на Община Плевен, която беше определена за водеща при изпълнение на проекта за изграждане на системата и провеждане на обществените поръчки. В изпълнение на Споразумение за сътрудничество между общините от 06.06.2012 г., в комисията за избор на оператор на Регионалната система бяха включени представители на всички общини от региона. Договорът не урежда финансовите взаимоотношения между общините от региона, ползватели на системата. При стартирането на същинската експлоатация на обекта и приемане на отпадъци от шестте общини е необходимо да бъдат разписани редът и начинът за покриване на финансовите ангажименти, които всяка от общините ще има по Договора. Одобреното Споразумение урежда тези взаимоотношения.

 

Прочетете също:

313 станаха доказаните случаи на COVID-19 у нас

Доказаните случаи на заразени с коронавирус у нас надминаха 300. Тази сутрин на редовния брифинг ...