Начало / Крими / Огнеборците ликвидираха множество пожари

Огнеборците ликвидираха множество пожари


В ликвидирането на 52 пожара са участвали огнеборците в Плевенска област само за последното денонощие, съобщават от МВР.

В 12.46 часа вчера огнеборци с два специализирани автомобила са потушили пожар на жп гарата в Червен бряг. Небрежност при боравене с открит огън е причина за инцидент във вагон, собственост на ремонтно-възстановително предприятие София. Изгорели са три бракувани вагона и един от подвижен жп състав.
Също вчера е гасен пожар в товарен автомобил на първокласен път Русе – София преди с.Българене. Около 12.30 часа шофьорът на товарен  “Рено Магнум” с полуремарке забелязал, че автомобилът започнал да забавя движението си, при което водачът решил да спре. В дясното огледало за обратно виждане забелязал огън между ремаркето и влекача и установил, че двигателят е в пламъци. Постепенно огънят обхванал целия влекач и предната част на полуремаркето и товара. Материалните щети са в процес на изясняване.
Пожари, причинени от небрежност при боравене с открит огън, са изпепелили стопанска постройка във вилна зона край Червен бряг, дъсчена постройка в местност край Белене, тон фураж и 100 кв.м. от покрив на къща в град Искър. Тази сутрин пък напълно е изгорял “Мерцедес”, паркиран на улица в град Левски.

Пламъци в сухи треви за горели в землищата на множество градове и села в Плевенско, както и в различни части на областния град.

Прочетете също:

38 са пожари в стърнища и сухи треви в областта са гасили огнеборците в края на миналата седмица

Екипи на РДПБЗН – Плевен са локализирали и погасили запалени отпадъци и нискостеблена растителност в ...