Начало / Икономика / Обявиха ограничения в риболова

Обявиха ограничения в риболова

Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ налага ограничения в риболова през 2013 год. в определени рибностопански обекти или в зони от тях. Забраната е във връзка с необходимостта от опазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на популациите от риба и други водни организми, уточняват от пресцентъра на агенцията. Всяка година, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите, със заповед на министъра на земеделието и храните се забранява риболова в определени и съгласувани с Министерство на околната среда и водите рибностопански обекти.

На интернет страницата на ИАРА www.iara.government.bg е публикувана заповедта, в която са изброени всички рибностопански обекти в страната в които се забранява извършването на риболов през 2013 год.

Мобилна група на агенцията в рамките на няколко дни, е извършила проверки по реките Янтра /от с. Каранци до устието на реката при вливането й в река Дунав/ и Искър /от Червен бряг до с. Староселци/. При проверките са хванати общо 6 души, извършващи риболов с непозволени уреди и средства – “рачила”, “куки-тройки” и “парашути”. Съставени са актове, а уловената от нарушителите риба е връщана във водата.

Прочетете също:

Съветниците приеха отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за 2020 г.

Общински съвет – Плевен прие днес отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за ...