Начало / Образование / Обявиха конкурси за директори на две професионални гимназии в Плевен

Обявиха конкурси за директори на две професионални гимназии в Плевен

Министерството на образованието и науката обяви  конкурси за директори на две държавни училища в Плевен – ПГ по мениджмънт и хранителни технологии и на ПГ „Захарий Зограф”, информират от пресцентъра на Министертвото.
Ученици
Конкурсът ще се проведе в три етапа: допускане по документи, писмен изпит – тест и интервю. Длъжностната характеристика за длъжността „директор” на държавно училище се предоставя на кандидатите като информация при подаване на документите.
Притежаването на компютърна грамотност и ползването на чужд език са предимство. Допуснатите до конкурс ще бъдат уведомени писмено за датата, часа на започване и мястото за провеждане на конкурса.
Писменият изпит включва решаване на тестови задачи и/или казуси, свързани с прилагането на нормативната уредба, действаща в системата на народната просвета, и със специфичното съдържание на функциите и отговорностите на длъжността „директор” на държавно училище.
Кандидатите могат да подават документи в Регионалния инспекторат по образованието в Плевен в едномесечен срок – до 21-ви октомвври включително.

Прочетете също:

В Медицински университет – Плевен ще разкриват нов факултет

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) изготви проект за разкриване на ново основно звено в структурата ...