Начало / Крими / Общо 32 години затвор за убийците на пастира край село Ясен

Общо 32 години затвор за убийците на пастира край село Ясен

На 17 и 15 години затвор са осъдени двамата, които ограбиха и пребиха до смърт пастир края село Ясен. Плевенският окръжен съд постанови и двамата извършители – Я.Р.М. и М.Р.П., да изтърпят наложеното им наказание в затвор при първоначален строг режим. Двамата са осъдени да заплатят на наследника на убития солидарно и сумата от 100 000 лева за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието до окончателното й изплащане, съобщават от пресцентъра на правораздавателната институция.

На 7 декември 2015 г. в местност в землището на плевенското село Ясен двамата подсъдими нападнаха пастир и отнеха платнената му чанта и вещи на обща стойност 3.50 лв. При грабежа те нанесли удари с ръце, крака и дървена бухалка на пастира, като счупили лявата му  лакътна кост и  няколко ребра.  В резултат на нанесените травми малко по-късно пастирът починал.

Постановената на 12 юли 2016 г. присъда може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

354 са доказаните случаи на COVID-19 в страната

През последното денонощие са установени 16 нови случаи на заразени с коронавирус. Така общият брой ...