Акценти
Начало / Образование / Общински съвет -Плевен даде съгласие за амбициозен проект за изграждане на спортни площадки в ОУ „Д-р Петър Берон“

Общински съвет -Плевен даде съгласие за амбициозен проект за изграждане на спортни площадки в ОУ „Д-р Петър Берон“

Общински съвет – Плевен даде съгласие Община Плевен да кандидатства  за финансиране с проект за благоустрояване и озеленяване на училищния двор на ОУ „Д-р Петър Берон“ – гр.Плевен, първи етап. Проектът ще бъде внесен в Министерството на младежта и спорта /ММС/ съгласно Наредба №2 за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.

„Става дума за един доста сериозен и амбициозен проект. Общата му стойност е 1 821 699,97 лв. с ДДС и включва 11 обекта – спортни площадки и игрища, беседка, класна стая на открито, опитни полета и зони за отдих“, информира Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Той допълни, че проектът е преминал през съгласувателни процедури, включително и през Експертен съвет по устройство на територията към Община Плевен и одобрението на главния архитект.

Решението на съветниците касае кандидатстването на Община Плевен пред Министерството на младежта и спорта по първия етап на проекта, който е на стойност 1 079 061,32 лв. с ДДС. Този етап включва изграждане на 100-метрова пътека за бягане, трасе за дълъг и троен скок, спортно игрище за футбол, игрище за тенис корт с трибуни и осветление, площадка с фитнес уреди на открито. В цитираната по-горе Наредба №2 е посочено, че „…кандидатът трябва да осигури строителен и авторски надзор съгласно изискванията на ЗУТ“, т.е. разходите за това не са допустими за финансиране от ММС и трябва да бъдат осигурени от Община Плевен. Става дума за сума в размера на 40 900 лв. без ДДС, за която местният парламента даде съгласието си да бъде от общинския бюджет.

Прочетете също:

128 абсолвенти на Медицинския в Плевен се дипломират с онлайн промоция                

Факултет „Обществено здраве“ на медицински университет – Плевен ще проведе на 7 април онлайн промоция ...