Начало / Общество / Общинските съветници решават за продажбата на две вили в „Кайлъка“

Общинските съветници решават за продажбата на две вили в „Кайлъка“

Две предложения, свързани с продажба на масивни сгради в парк „Кайлъка“, ще разгледа по време на редовното си заседание Общински съвет – Плевен. Първото от тях е за продажба на масивна двуетажна сграда, разположена на брега на големия язовир. Тя е със застроена площ 125 кв.м, построена през 1963 г.. Общото състояние на сградата е добро, но е необходим основен ремонт и иновации. Водопроводната и ел.инсталация се нуждаят от възстановяване, а част от дограмата е за подмяна. Ремонтът, стопанисването и поддръжката на вилата изискват средства, за които Община Плевен няма необходимия ресурс. За имота е изготвена пазарна оценка от лицензиран оценител на имоти, която възлиза на 136 000 лв. без ДДС. Община Плевен е собственик на недвижимия имот – частна общинска собственост.

Второто предложение е за продажба на масивна триетажна вилна сграда, която се намира на около 500 м. от дигата на язовира в парка. Общински съвет – Плевен е приел решение № 115/25.02.2016г. за продажба на имота, чрез публичен търг за цена от 399 000 лв. без ДДС. Обявявани са няколко публични търгове, на които не се е явил участник.

Имотът представлява масивна триетажна вилна сграда, построена през 1967г. Конструкцията на сградата е класическа със застроена площ 341 кв.м и РЗП 949 кв.м. На първия етаж са изградени четири стаи за гости и антре, котелно, склад полувкопан поради денивелация на терена, със застроена площ 341 кв.м. На втория етаж – четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса със застроена площ – 341 кв.м. На третия етаж – две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, втори апартамент, коридор, склад и стълбище и застроена площ – 267 кв.м.

Общото състояние на сградата е добро, но е необходим ремонт и иновации. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Стаите и складът на първия етаж са за основен ремонт. За имота е изготвена нова пазарна оценка от оценител на имоти, която възлиза на 341 000 лв. без ДДС.

Прочетете също:

Златни награди за арт школа „Колорит“ от световен арт фестивал в Северна Македония

Арт школа „Колорит“ – Плевен е отново сред най-успешните в света. На 40-тото Юбилейно издание  ...