Акценти
Начало / Общество / Община Плевен спестила половин милион лева от външни услуги за „Паркстрой“

Община Плевен спестила половин милион лева от външни услуги за „Паркстрой“

Половин милион лева икономисва Община Плевен от намаляването в пъти на външни услуги за „Паркстрой”, съобщи неговият управител Красимир Петров по време на редовното оперативно заседание в местната администрация. Той се позовава на финансовия отчет на дружеството за първите шест месеца на годината. При това икономията не се дължи на намален обем работа, посочи той. Благодарение на това общинската фирма завършва полугодието с печалба 47 267 лв., която е близо два пъти повече от печалбата й за цялата 2015 г. в размер на 25 866 лв.

Фактите потвърждават заявените намерения на кмета Георг Спартански и неговия екип да бъде спряно източването на „Паркстрой” чрез договори за външни услуги и да бъде завишен контролът на дейността, добави Красимир Петров.

„На предстоящото на 28 юли заседание на Общинския съвет ще се обсъжда предложение за избор на управител на „Паркстрой” поради изтичане договора на настоящия. Не крия, че ще има опити Красимир Петров да бъде елиминиран, за да бъде продължена предишната практика на източване чрез външни услуги. Твърдо заявявам, че дори съветниците да изберат друг управител, контролът от страна на Община Плевен ще остане завишен и няма да бъдат допуснати отново подобни порочни методи“, коментира от своя страна кметът Георг Спартански.

Прочетете също:

Мeдицински университет – Плевен е отличен с награда за внедрени иновативни технологии за 2021 година

Годишното отличие за внедрени иновативни технологии за 2021 година бе присъдено на проф. д-р Добромир ...