Начало / Общество / Община Плевен разкри дарителска сметка за паметник на Емил Димитров

Община Плевен разкри дарителска сметка за паметник на Емил Димитров

Община Плевен обяви дарителска акция за събиране на средства за изграждане паметник на незабравимия изпълнител и композитор Емил Димитров, съобщи кметът Георг Спартански. Време е по достойнство да отдадем своята почит към именития ни съгражданин след премахването на барелефа на певеца пред читалище „Съгласие”, който не се ползваше с одобрение, подчерта кметът.

Идеята ни е не да съберем по-сериозни суми само от две-три по-големи фирми, а с макар и по-скромни средства да се включат максимален брой предприятия, организации и граждани – така всички ще бъдем съпричастни към начинанието, е мнението на Георг Спартански.

Той обяви и дарителската сметка: Община Плевен, Българо-американска кредитна банка – Офис Плевен, BIC BGUSBGSF, IBAN: BG85BGUS91608404113900, код вид плащане: 44 51 00 „Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната” – за изграждане паметник на Емил Димитров.

Предстои да бъде избрано място за поставяне на паметника в централната градска част и обявяване на конкурс за идеен проект.

Прочетете също:

Мъж е с опасност за живота след сблъсък с кон на пътя в Ставерци

На 17 септември 2020 година около 17:30 часа в село Ставерци водачът на лек автомобил ...