Акценти
Начало / Общество / Община Плевен няма да контролира търговията на открито с тютюн и алкохол

Община Плевен няма да контролира търговията на открито с тютюн и алкохол

Общината няма да контролира търговията на открито с тютюн и алкохол, това реши вчера Общински съвет – Плевен с приетите изменения. В Наредба №14 за търговската дейност на територията на Община Плевен контролът на търговията на открито с алкохолни напитки, тютюн и тютюневи изделия преминава към митническите органи, Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция по лозата и виното и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. С това се цели повишаване ефективността на контрола и спестяване на разходи на Общината по издаване и връчване на наказателни постановления.

Промени бяха направени и в Наредба №2 за опазване на околната среда в Община Плевен. С тях срокът за съхранение на излезли от употреба моторни превозни средства на площадките за временно съхранение беше намален от 60 на 14 календарни дни.

С приетата Наредба за изменение на Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен бяха актуализирани цените за концертните прояви на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” и на Общински хор „Гена Димитрова” и бяха приети цени за реклама в Общински медиен център.

Прочетете също:

Хората от Гулянци се помолиха за здраве и благоденствие

За осма поредна година жители и гости на Гулянци се стекоха в храма „Св. Георги ...