Начало / Общество / Обществена поръчка за Каскадата, Градската градина и полощад „Стефан Стамболов“ обяви Община Плевен

Обществена поръчка за Каскадата, Градската градина и полощад „Стефан Стамболов“ обяви Община Плевен

Община Плевен търси изпълнители на знакови обекти по ОП „Региони в растеж”, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Обществената поръчка е с предмет „Основен ремонт обекти на градската среда на Плевен по проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”, разделена на три обособени позиции.

Позиция № 1 включва „Част от централната пешеходна зона и ландшафт – Градска градина”. На обекта ще се осъществят: демонтажни работи на съществуващи настилки и полагане на нови, парково обзавеждане, ел.стълбове, нова поливна система, паркоустройство: засаждане на нови 144 широколистни и 65 иглолистни дървета, 636 броя храсти и 351 рози.

Позиция № 2 включва „Част от централната пешеходна зона и ландшафт – Водна каскада”. На обекта ще се почистят стените и дъната на водните басейни – 40 137 м2. Същите ще се хидроизолират и ще се обработят фугите – 940 м. Ще бъдат подменени помпите, струйниците и дюзите. Съществуващата настилка ще се демонтира и ще се изпълни нова от клинкерни и гранитни плочи. Ще се изгради нова поливна система. Ще се осъществи парково обзавеждане и паркоустройство.

Позиция № 3 е „Част от централната пешеходна зона и ландшафт – пл. „Стефан Стамболов”. На обекта ще се осъществят демонтажни работи на съществуващи настилки, полагане на нови, парково обзавеждане, ел. стълбове, паркоустройство.

Стойността, без включване на ДДС, е 4 583 796.76 лв. Крайният срок за изпълнение на поръчката е 31.03.2019 г. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 27.05.2016 г.

Прочетете също:

Свидетелства за дарение получиха фирмите, подкрепили финансово засаждането на нови дървета в града

Кметът Георг Спартански връчи днес свидетелствата за дарение на фирмите, които подкрепиха финансово дейността на ...