Акценти
Начало / Общество / Обсъдиха даването за стопанисване и поддържане на ВиК системите в областта

Обсъдиха даването за стопанисване и поддържане на ВиК системите в областта

среща ВиК асоциация

На днешното си заседание ВиК асоциацията, председателствана от областния управител на област Плевен Ралица Добрева, обсъди даването на принципно съгласие за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и за предоставяне на услуги срещу заплащане. „Възлагането на ВиК оператор, предоставянето на ВиК услуги, стопанисването, поддържането и експлоатацията на ВиК системите може да стане по два начина: или по реда определен от Закона за концесиите, или по реда определен в Закона за водите”, поясни областният управител Ралица Добрева. ”Ето защо трябва принципно да бъде решено по кой от двата начина ще се възложи предоставянето на ВиК услугите”, добави още тя.

Обсъдена бе възможността този избор да бъде в полза на настоящия оператор „ВиК” ЕООД-Плевен. На заседанието директорът на дружеството в Плевен Митко Спасов представи състоянието на дружеството и неговата дейност.

Въз основа на решението на ВиК асоциацията Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще разработи и предостави примерен договор. Документът ще бъде подложен на обществена дискусия и приет от Асоциацията в дадения или в променен вид в зависимост от възникнали предложения.

Прочетете също:

4 юни е Международен ден за защита на децата – жертви на насилие

Денят за защита на децата, жерви на насилие се отбелязва от 1983 г., след резолюция ...