Начало / Култура / Обновена Камерна зала ще посрещне гостите на фестивала „Шарено петле”

Обновена Камерна зала ще посрещне гостите на фестивала „Шарено петле”

Основен ремонт е започнал в Камерна зала „Пан  Бурянин” на ДКТ „Иван Радоев”, съобщиха от културния институт. Финансирането е със средства на театъра. Целта е да се направи едно по-приятно и по-уютно място  за камерни представления и за  детски спектакли, каза директорът Васил Василев.

От създаването й, през 80-те години на миналия век, това е първият цялостен ремонт на залата. Тя ще бъде напълно обновена, предстои да бъдат изградени нова сцена и подиум, а за комфорт на публиката местата ще бъдат намалени от 80 на 60. Стените ще бъдат боядисани с цветове,  съобразени с  общата визия на театъра. Очаква се до 14 юни обновената камерна зала да посрещне първите зрители.

От 4 юли Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще бъде домакин на второто издание на фестивала за куклен театър „Шарено петле“.

Както обяви  преди дни министърът на културата Боил Банов при посещението си в Плевен в скоро време предстои  цялостен ремонт на сградата. Тази година  Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ отбелязва 100 години професионален театър в града ни.

Прочетете също:

Започна обработката на публичните площи в Плевен срещу кърлежи и комари

Обработката на публичните площи в Плевен срещу кърлежи започна. Дейностите се извършват от фирма „ДЕЗИНСЕКТ“ ...