Начало / Общество / Област Плевен е подготвена за зимата

Област Плевен е подготвена за зимата

Област Плевен е подготвена за зимата, съобщават от пресцентъра на Областна администрация – Плевен. На среща с областния управител Ралица Добрева и нейните заместници арх. Бойко Балтаков и Красимир Иванов представителите на общинските администрации докладваха готовност за поддръжка на пътната инфраструктура при зимни условия. Областният и общинските щабове за защита при бедствия имат изготвени планове и обезпеченост с материали и техника за действие при усложнена зимна обстановка.

Общините Плевен, Долни Дъбник и Долна Митрополия имат сключени договори за зимно почистване и снегопочистваща техника. В общините Белене, Пордим и Червен бряг  все още процедурите по избор на изпълнител за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа не са приключили напълно, но те заявиха готовност за действие при усложнена зимна обстановка. Общините Кнежа, Левски и Никопол разполагат със собствена техника за зимно поддържане. Представителите на всички общини докладваха, че разполагат с необходимите средства за финансиране на дейностите по снегопочистването, както и с количества пясъчно-солни смеси за недопускане на пътни заледявания.

Утвърден е съвместен план за временна организация на движението при сложни метеорологични условия, разработен от ОД на МВР – Плевен. На територията на област Плевен са извършени планираните годишни профилактики на трафопостове, голяма част от електропроводите са почистени от клони  и са направени просеки, за да не се допуснат аварии, предизвикани от заплитането на клони в проводниците, информираха от своя страна от ЧЕЗ. От ВиК също уведомиха областния управител, че са предприети всички превантивни мерки за работа в зимни условия. Готовност за зимата докладваха и от Пожарната и Гражданска защита.

среща снегопочистване

Прочетете също:

Дрогирана шофьорка засякоха в Славяново

На 28 септември 2020 година около 18.30 часа в град Славяново на улица „Георги Димитров“ ...