Начало / Икономика / Областният управител и кметът на Плевен направиха първата копка за канализационна и водопроводна мрежа в Буковлък

Областният управител и кметът на Плевен направиха първата копка за канализационна и водопроводна мрежа в Буковлък

Областният управител на Плевен Мирослав Петров и кметът на Община Плевен направиха първата копка на обект „Изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Буковлък във връзка с изпълнение на проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”.

Присъстваха още кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска, зам.-кметът на Община Плевен арх. Иванчева, Росен Русанов – кмет на село Буковлък, комисар Станислав Атанасов – директор на РД ПБЗН – Плевен, представители на проектантския екип и фирмата изпълнител на проекта.

В рамките на този етап от проекта ще бъдат изпълнени рехабилитация на главни водопроводни клонове с дължина 3478 м., изграждане на нова второстепенна мрежа с дължина 229 м. и рехабилитация на второстепенна водопроводна мрежа с дължина 7409 м., включително и сградни водопроводни отклонения към мрежите, изграждане на битова канализация със сградни канализационни клонове с дължина 2774 м. и второстепенни канализационни клонове с дължина 7632 м., включително и сградни канализационни отклонения. Изпълнител на обекта е „Аква билд” ЕООД.

 Текст и снимки: Пресцентър Областна администрация – Плевен

Прочетете също:

В ОУ „Валери Петров“ пресъздадоха народни обичаи за посрещане на Пролетта

Пролетен празник, с много  песни, стихове и танци, направиха учениците от 2 а, б, в ...