Акценти
Начало / Последни новини / Плевенски спускачи сред претендентите за първо място в „BG Urban Series“

Плевенски спускачи сред претендентите за първо място в „BG Urban Series“

състезание байкъри 1
Няколко състезатели от Плевен дават сериозна заявка за успех във финалния кръг на състезанието „BG Urban Series“, което ще се проведе в Плевен тази събота. Боби Крумов, един от най-добрите родни спускачи с велосипед, се възстановява след травма, но ще даде всичко от себе си да се качи на почетната стълбичка в родния си град. Очакванията към двамата братя Мартин и Виктор Ненчеви също са големи, още повече след победата на Мартин при юношите на предния кръг от сериите в Габрово.
Очаква се в надпреварата на 30 май да се включат над 80 байкъра. Тогава градът ни ще приеме финалния рунд, като това ще бъде първото подобно събитие в Плевен. Организаторите очакват то да предизвика голям интерес не само сред състезателите, но и сред плевенчани.
Именно в Плевен ще се разбере и кой е най-добрият български спускач в градски условия, който ще спечели почетната титла и ще замине за участие директно в кръг от Световните градски серии на 19 юни в Братислава.
Всеки, който иска да наблюдава зрелищното колоездачно шоу, може да го направи свободно. Арената на надпреварата започва от Панорамата, минава през „Скобелев парк“ и финишира на Художествена галерия „Илия Бешков“.
Състезанието се провежда с подкрепата на Община Плевен и редица фирми.
Финалите ще се проведат между 15:30 и 17:30 часа на 30 май, след което ще бъдат наградени и участниците. Преди тях от 13 часа ще се проведат класификациите, а в часовете преди обяд състезателите ще имат възможност да направят тренировка.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...