Начало / Последни новини / Нора Рашева започна с победа в Шампионата на страните от Европейския шахматен съюз

Нора Рашева започна с победа в Шампионата на страните от Европейския шахматен съюз

Състезателката на СКШ „Плевен ХХІ” – Нора Рашева, започна с победа с белите фигури Шампионата на страните от Европейския шахматен съюз, който се провежда от 1 до 9 август в  Мюрек, Австрия.

Нора се състезава в групата момичета и момчета до 10 години. Тя е под стартов номер 3 по ело в конкуренцията на 20 състезатели от различни страни. „През последните месеци се готвихме интензивно и целенасочено и очаквам от Нора силно представяне и борба за медалите”, сподели мс Христинка Илиева, треньор на момичето.

Плевенската състезателка придоби квотата за участие на шампионата в Австрия  като държавна шампионка до 10 години за 2018 г. на ДИП през юни в Плевен. Нора беше шампионка на страната и преди две години, когато е само на 8. Тогава тя спечели бронзов медал на Шампионата на ЕШС и стана 8-ма  на Световното първенство. Като победителка на Откритото първенство на България за т.г. Нора се класира и за участие на СП в Испания през ноември.

Ръководството на СКШ „Плевен XXI“ благодари на Васил Антонов, управител на хотел Ростов за финансовата помощ при заплащане на таксата за участие в Шампионата, както и на майката на Нора, която я придружава в Австрия.

 

Прочетете също:

В Плевен задържаха младеж с амфетамини

На 2 юни около 01:30 часа в областния град на улица „Морава“ при извършена полицейска ...