Акценти
Начало / Последни новини / Нови призови места за състезатели на СКШ „Плевен XXI“ 

Нови призови места за състезатели на СКШ „Плевен XXI“ 

Steliyan_2шах
Стилиян Нановски и Аделина Тодорова донесоха нови отличия за СКШ „Плевен ХХI” от шахматни турнири, проведели се този уикенд.
На Първия открит турнир по ускорен шах – Троян- 2015, Стилиян Нановски се класира първи сред състезателите до 14 години, натрупвайки 5 точки от 9 възможни. Резултатът му е впечатляващ, а победата в последния кръг срещу опитната мм Стефи Бедникова нареди плевенския шахматист на 22-ро място в крайното класиране, коментира мс Христинка Илиева,  треньор на СКШ „Плевен ХХI”. Турнирът се проведе на 16 и 17-ти май и събра силен състав от общо 49 участника, 15 бяха с международни звания.
Купата извоюва международният майстор от Пловдив Веселин Пантев с 7,5 точки.

Другата награда за плевенския клуб дойде от детския турнир по ускорен шах „България Мол”, който се проведе на 17-ти май в София. В проявата участваха 71 малки шахматисти на възраст до 10 години. Фаворити за призовите места бяха тримата държавни шампиони на класически шах за 2015 г. – 10-годишните Лъчезар Колев и Надя Тончева и 8-годишният Светлен Иванов, и тримата от София. В надпреварата се включиха и начинаещи малчугани, за които тепърва ще се заговори. Организаторката на турнира Венета Петкова, председател на ШК „Елит“ беше подсигурила атрактивни награди и изненади за децата.
Състезателката на СКШ „Плевен XXI“ Аделина Тодорова изигра силно 7-те си партии и с 5 победи и две загуби се класира втора при момичетата до 10 години. Тя получи сребърен медал и предметна награда. Победител в целия турнир с 6,5 точки стана Лъчезар Колев, състезател на ШК „Ан пасан “ София.

Adelina_2шах

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...